geplaatst op 11 november 2021

Loading

Van stagiair naar werkvoorbereider

In het tweede jaar van mijn studie bouwtechnische bedrijfskunde, mocht ik stage gaan lopen. Ik kon toen kiezen uit verschillende bouwbedrijven. Na een prettig gesprek met Emiel viel de keuze al snel voor Van der Heijden. De eerste stage beviel zo goed dat ik ook mijn afstudeerstage bij Van der Heijden heb afgerond. Met het doel om bij Van der Heijden te blijven werken en dat is gelukt! Ik ben werkzaam als werkvoorbereider!

Vrijheid tijdens stage

Ik vond het leuk om het bedrijfsleven te leren kennen. Wat me direct opviel was de enorme hoeveelheid vrijheid die ik kreeg. Ik werd losgelaten en kon doen wat ik zelf wilde. Daarbij kreeg ik ook echt de verantwoordelijkheid die bij de taken horen. En dat stond me wel aan.

Initiatief nemen 

Belangrijk is dat je zelf initiatief neemt. Dus zelf aangeven wat je leuk lijkt en waar je interesses liggen. Zo kon ik bepalen waar ik wilde meekijken en ik kon kiezen uit verschillende taken. 

Veel leren

Je leert hier veel, je leert sowieso van je collega’s en al helemaal als je nieuw bent. De combinatie van vrijheid, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en binnen een projectteam continue samenwerken vind ik heel leuk. Je bent vanaf het begin onderdeel van het team.

Hoe een dag van Floris er uit ziet

Als werkvoorbereider ben je betrokken bij het hele proces. Vanaf de aanbesteding en de inkoop tot aan de oplevering. Je hebt contact met de opdrachtgever én met de onderaannemers. Een gebouw is altijd een uniek ontwerp en bestaat uit verschillende onderdelen en materialen. De hele dag door ben je bezig om ervoor te zorgen dat alle informatie op de bouwplaats aanwezig is. Ze moeten daar vooruit kunnen. Je werkt zowel op de bouwplaats als op kantoor.

Flexibiliteit bij een werkvoorbereider is belangrijk want iedere dag is weer anders. Korte communicatielijnen met de collega’s op de bouwplaats en onderaannemers zijn dan ook noodzakelijk.

Ontwikkelkansen

Ik krijg bij Van der Heijden de kans om me verder te ontwikkelen. Momenteel ben ik bezig met een BREEAM-cursus. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assesment Method. Een gebouw met een BREEAM certificaat is een gezond gebouw. Dat betekent dat er aandacht is voor bijvoorbeeld binnenklimaat, ventilatie, licht en vluchtige organische stoffen. Een gezonde werkomgeving is beter voor het welzijn en de productiviteit van de gebruikers. Na de cursus ben ik BREEAM-expert.

Mooie projecten

We werken bij Van der Heijden in verschillende segmenten. Scholenbouw, woningbouw, zorg, bedrijfspanden en logistiek. Het mooiste project waar ik aan heb gewerkt, is het project wat we momenteel realiseren in Venlo. Een megadistributiecentrum voor vidaXL. Dit is vooral gaaf vanwege de omvang van het project én de korte doorlooptijd.

Bouwen kán anders

Dat bouwen anders kan, ervaar ik hier zeker. Toevallig werd dit onlangs nog uitgesproken door een opdrachtgever. Hij was erg te spreken over ons team. Ze waren enthousiast over de flexibiliteit en de manier waarop wij te werk gaan. Dit is een grote kracht binnen ons team. We werken volgens de zogenaamde LEAN en LEARN methode. Korte lijnen en korte doorlooptijden lopen als een rode draad door onze processen. Dat vind ik prettig, vooral ook omdat deze manier van werken doorwerkt in de hele organisatie.

Uniek door zelfsturing

Van der Heijden is een unieke werkplek door de zelfsturende teams. Dit zorgt voor een goede structuur en sfeer binnen het bedrijf. De verantwoordelijkheden liggen binnen de projectteams zelf. Je werkt dus heel nauw samen met elkaar en daardoor is de betrokkenheid groot. Er is weinig hiërarchie, iedereen is gelijk. Je bent hier geen nummer. Je kent elkaar en dat zorgt voor een prettige sfeer waar het fijn werken is.

 

Wil jij ook blijven leren, vrijheid krijgen en écht (samen)werken in een team? Word onderdeel van ons team! Bekijk de vacatures en solliciteer gemakkelijk via de website. Wil je graag meer weten over stage lopen bij Van der Heijden? Bekijk onze stagepagina!

Werkvoorbereider Floris