geplaatst op 16 mei 2023

Loading

Duurzame projecten én relaties: zo bewijst Van der Heijden zich aan logistiek Nederland

Vóórdenken, in plaats van nádenken. En meedenken over de vraag áchter de vraag. Zodat het eindresultaat de verwachtingen van de klant overtreft. Daarmee onderscheidt Van der Heijden bouw en ontwikkeling zich in de bouwwereld, en bij de realisatie van logistieke centra in het bijzonder. Door al in de voorfase met de juiste mensen om tafel te gaan en proactief afspraken te maken over prijs, planning en beschikbaarheid. Door risico’s te beperken, alternatieve oplossingen voor te stellen en dóór te vragen. En door gemaakte beloftes waar te maken. Dat maakt dat het bedrijf een goede reputatie heeft in grote logistieke projecten met uitdagende specificaties.

Van der Heijden voegde onlangs weer vier distributiecentra aan zijn referentielijst toe, variërend in omvang van zo’n 10.000 m2 tot bijna 30.000 m2. Bij elk van deze projecten is Ferry Verstappen, commercieel directeur bij het Brabantse familiebedrijf, trots op het voorspoedige verloop en de goede, planmatige aanpak: “Maak een plan en houd je hieraan, dat is onze filosofie. Wij brengen bij aanvang van een project de juiste expertise in, bepalen samen de milestones en stellen een roadmap op die de juiste stappen bevat. Zo houden we de snelheid erin en creëren we duidelijkheid voor de uitvoerende partijen én de opdrachtgever. Dat geheel van kaders en instructies staat bij ons bekend als het ‘legoboekje’. Legoboekje klaar? Bouwen maar!”

Voorbereiding en samenwerking

“Een duurzaam project begint bij een duurzaam proces”, legt Ferry uit. Daarmee doelt hij op de verregaande samenwerking tussen opdrachtgever, bouwer en vertrouwde en nieuwe bouwpartners, die bij Van der Heijden de standaard is. “In de initiatiefase gaan we direct met de opdrachtgever in gesprek én met alle partijen in het interne en externe team. Daarbij bespreken we de uitdagingen die we later in het project verwachten en komen we met vindingrijke oplossingen. Zo zorgen we voor een praktisch uitvoerbaar plan dat rekening houdt met alle voorzienbare omstandigheden en ontwikkelingen.”

Een vindingrijk bouwteam

Of alle omstandigheden in te calculeren zijn? “Natuurlijk niet”, zegt Ferry. “Soms is vooraf bekend voor wie je het distributiecentrum bouwt. Dan neem je de gebruikerswensen zoveel mogelijk direct mee. Maar vaak worden de huurders en hun wensen pas tijdens het bouwproces bekend. Of komt een opdrachtgever gaandeweg met ideeën die vragen om aanpassing of uitbreiding van het project. Dan passen we in goed overleg het ‘legoboekje’ aan en nemen we het hele team weer mee in het gewijzigde plan.”

Partners in meer dan één project

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, zo wordt wel eens gezegd. Toch speelden ze een grote rol bij de gunning van deze grote projecten. Ferry: “Bouwen is het bewijs van wat we bedenken, zeggen wij altijd. En onze opdrachtgevers stellen onze werkwijze op prijs. Ze geven aan dat ze met ons weten waar ze aan toe zijn en zich oprecht ontzorgd voelen. Drie van de vier distributiecentra die we dit jaar opleveren, zijn vervolgopdrachten van enthousiaste klanten die eerder met ons werkten. Het vierde project werd ons gegund op basis van positieve referenties door een ambassadeur.”

Het bewijs: bouwen kán anders

Als branche staan we voor een grote uitdaging, met mooie commerciële kansen voor logistieke uitbreiding en tegelijkertijd beperkte ruimte om die te realiseren. Daarbij is het voor ontwikkelaars, beleggers en eindgebruikers belangrijk om duidelijkheid te hebben over het traject dat ze ingaan. Dan is het prettig om te weten dat er iemand aan het roer staat die zorgt voor overzicht, expertise en transparantie. Met deze vier uitdagende projecten bewijst Van der Heijden het opnieuw: bouwen kán anders.

Bekijk hier nog meer projecten waar Van der Heijden trots op is.

Feiten en cijfers:

Project: Fokkerpark DC 3D
Opdrachtgever: Prologis – Amsterdam
Omvang: 10.335 m2
Architect: Bronsvoort Blaak Architecten bna – Amerongen
Oplevering: Januari 2023

 

Project: Prologis Eindhoven DC4 fase 2
Opdrachtgever: Prologis – Amsterdam
Omvang: 28.990 m2
Architect: Johan de Vries Architect – Willemstad (NB)
Oplevering: Maart 2023

 

Project: Natec Sunergy DC
Opdrachtgever: Natec – ’s-Hertogenbosch
Omvang: 9.900 m2
Architect: Mulderblauw Architecten – Leidschendam
Oplevering: Mei/juni 2023

 

Project: Bedrijfspand Sanders|Fritom
Opdrachtgever: Sanders|Fritom – Uden
Omvang: 13.370 m2
Architect: Van Hooft Architecten – Eerde
Oplevering: Juli/augustus 2023