Opnieuw een samenwerking met Area

Opnieuw een samenwerking met woningcorporatie Area. Dit keer bouwen we 21 sociale huurwoningen verdeeld over 2 locaties. Aan de spoorlaan te Veghel komen 6 woningen, bestaande uit twee bouwlagen. De andere 15 woningen, bestaande uit twee bouwlagen, komen achter de voormalige LTS te Veghel. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. In februari 2021 starten we met de bouw van de woningen.

De woningen zijn gasloos en worden voorzien van een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen. Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de lucht en gebruikt deze om de woning te verwarmen of warm tapwater te produceren. Een lucht-water warmtepomp verwarmt een woning of tapwater op een energiezuinige manier. Er wordt namelijk al energie “gratis” uit de lucht gehaald.  

Al eerder bouwden we voor Area 69 sociale huurwoningen op vijf verschillende locaties. Daarnaast zijn we sinds kort ook gestart met de bouw van 17 sociale huurwoningen in Veghel voor Area.

De buitenunit van een lucht-water warmtepomp haalt door middel van een koelmiddel en condensor warmte uit de buitenlucht. Deze warmte stuurt hij naar de binnenunit die dit gebruikt om het water te verwarmen. Dit warme water gaat vervolgens naar de verwarmingselementen en/of de waterleidingen. 

We hebben inmiddels onze kwaliteiten bewezen